Personal Trainer & Lifestyle coach

Gisteren heb ik de eerste Urbanathlon in Nederland ooit gelopen met 4499 andere deelnemers. Oorspronkelijk zou het een run zijn van 14,5 km lang met 25 verschillende hindernissen.

Door omstandigheden kon een gedeelte van het parcours niet vrijgegeven worden door de politie. Neem in acht dat dit circa 5 minuten voor de start bekend werd….. Het leidde tot een uur vertraging en een aanpassing van het parcours.

Er moest nu 3x dezelfde verkorte ronde gelopen worden. Kwam dus uiteindelijk neer op circa 10 km en 25 hindernissen.

Bij de start moest de organisatie het bekopen met een luid boe geroep van de deelnemers. Wat ook begrijpelijk is. Mensen hebben hier maandenlang voor getraind, en dan gebeurt er zo iets.

Echter heb ik zelf vanwege de drukte maar 1x echt specifiek getraind, dus ik had een instelling van: “ik zie wel waar het schip strand”. Ik stond daar toch al, en kon er toch niets aan veranderen, dus maakte er maar het beste van.

Uiteindelijk vond ik het toch een leuk evenement, het grenzen verleggen voor jezelf, mensen inhalen, en de interne strijd met jezelf voeren om niet af te remmen of te stoppen geeft na afloop een heerlijk gevoel!!

Het was mijn eerste officiele “athlon”. 10km lang met 25 hindernissen en wachtrijen bij sommige hindernissen. Dit was soms vervelend omdat je niet kon doorgaan (slecht voor je persoonlijke tijd) maar soms was het ook een welkom rust moment. Ik heb hem “ongetraind” en “onervaren” gelopen in 00:59:53.

Dit is een tijd waar ik best trots op ben gezien het feit dat wedstrijd lopers vaak eindigen rond de 45 minuten. en dat is alleen rennen, dus geen hindernissen en wachtijden bij de hindernissen.

Ervaren en gediplomeerde personal trainer
%d bloggers like this: